torsdag 27 oktober 2011

Oregelbunden regelbundenhet.

Vill först och främst be om ursäkt för två saker. Eller ja, be om ursäkt för en sak, och korrigera en sak.

Det fanns ju så klart räv i björnparken också. Men den fick jag inte heller någon bild på.
Sedan vill jag be om ursäkt för att det har varit så dåligt med uppdateringar här på bloggen. Dels beror det på att jag har haft gäster en hel del nu det senaste, och dels på att mitt internet inte har varit helt kompis med mig när jag har velat lägga ut inlägg.

Men för att då sammanfatta lite vad som hänt sedan vi var på björnparken...

Söndagen blev en riktigt slapp dag. Vi hade egentligen planerat på att åka in till Mora för att göra stan. Men vi bestämde oss för att ta det lite lugnt istället och åka in till Mora tidigare på måndagen innan Dennis och Johanna skulle åka hem.
Det blev en del tv-spel, lite pingis och en skogspromenad till islandshästarna som finns här i närheten.

Sedan blev det en rätt lång natts tv-spelande för mig och Dennis när vi försökte dräpa Myrrah på svåraste nivån i Gears of War 3. Vi kom väldigt nära. Men tillslut kände jag att behovet av att sova var större än att klara det på svåraste nivån, så vi sänkte till näst svåraste och klarade det galant.

Kom väl i säng sådär strax efter fem på morgonen.
Så i måndags var man rätt trött, om man säger så. Vi åkte i alla fall in till Mora strax efter elva och kikade lite på centrala Mora och åt indiskt.

Sedan kom Ingvar och lämnade deras packning och körde hem mig till stillheten av mitt rum.
Jag fick låna en bok utav Tina, som jag verkligen kan rekommendera; "Himlen finns på riktigt" eller "Heaven Is For Real" som den heter i original.
Det är en bok som handlar om den då tre och ett halvt år gamle Colton som får vara med om en rätt makalös upplevelse när han har en hård batalj med en sprucken blindtarm som nästan kostar honom livet.

Jag läste några kapitel medan jag funderade på hur jag skulle lägga upp dagen bäst, men bestämde mig för att vila lite mot bättre vetande. Jag kom inte upp riktigt då jag hade tänkt utan blev liggande till klockan åtta. Så en fyra timmar lång sovpaus blev det.
När jag vaknade så läste jag ut boken i ett streck och gick sedan och lade mig strax efter ett.

På tisdagen hade jag tänkt gå upp i vanlig tid men det ville sig inte riktigt, så jag gick upp till fikat istället. Jag väntade ju besök även på tisdagen så därför tänkte jag att jag kunde ta det lite lugnt.
Vi hade också en förlängd bönestund på tisdagen, vilket vi ju oftast bara har en kortare i samband med morgonsamlingen, men i tisdags var det sagt att den skulle vara minst till fikat. Den fortsatte även en bit efter fikat. Till tolv-tiden ungefär.

Sedan gick jag upp och plockade undan det värsta på rummet innan lunchen, och efter lunchen fick jag äntligen slängt in min tvätt i tvättmaskinen! Och Ingvar visade lite grejer jag behövde veta medan han nu är borta på semester.

Efter det så gav jag mig av till Orsa busstation för att hämta upp Niklas.
Vi traskade tillbaka och tog det rätt lugnt och tittade nog på någon SC2-replay och bestämde oss sedan för att börja söka efter föda.
Vi tog också en liten rundtur på gården och jag visade kyrkan och de olika rummen här i huvudbyggnaden.

Vi gav oss sedan av för att testa Centralgrillen. Den tredje pizzerian här i Orsa.
Tror den kvalar in på en andra plats, efter Amore och före Viking. Även här använde de burkchampinjoner.

Sedan gick vi tillbaka och jag hade sedan tidigare bestämt att vi skulle se minst två filmer, bara för att höja hans film-snitt i Oktober till skyarna!
Vi handlade också lite på vägen hem. Och tittade nog på några replays till och även på lite videor om de nya enheterna som kommer i StarCraft II: Heart os the Swarm.

Två filmer minst var det sagt, och det var också vad vi hann med. Akira och Runaway Train blev det.

Sedan blev det att nana kudden.

Vi gick upp rätt så sent idag. Tror jag snoozade i två timmar. Men det var rätt skönt. Vi tog det rätt lugnt och tittade på några replays till innan han skulle fara igen

Efter att han hade åkt blev det lunch, och sedan fick jag hjälpa Karin med att tömma hennes nya dammsugare. Jag fick också nycklar hem till Ingvar och deras brevlåda. Ska tömma den är det tänkt. Och sätta på värmen innan de kommer så det är lite varmt och skönt. Ska försöka att minnas det i alla fall!

Annars har jag tagit det rätt lugnt även idag.
Var iväg en sväng till Kulturhuset i Mora, det vill säga biblioteket och en liten föreläsning om utvandringen till amerikat och utvandringen av de som grundade svensk-kolonin Bishop Hill i Illinois i USA. Det var vad man väl får kalla en sekt, mer eller mindre. Högst intressant historia i alla fall.

Imorgon kan det bli så att det bär av till Leksand på kvällen och en föreläsning om Jesus i Sverige.
Men det är inte säkert än.

Nu är det ett som är säkert i alla fall, och det är att det är dags att sova!

1 kommentar:

  1. Skönt att du är tillbaks! Blir-blev det någon föreläsning i Leksand?

    SvaraRadera