söndag 23 oktober 2011

Struligt internet.

Hej. Mitt internet har inte varit så tillmötesgående som man ibland önskar de senaste dagarna, därför har jag inte lyckats få ut några inlägg. Eller ja, i torsdags orkade jag inte om jag ska vara helt ärlig. Igår försökte jag, men det ville sig inte riktigt.

Så..

Torsdag
I torsdags hände inte jättemycket precis. Vilket var en av anledningarna till att jag inte orkade skriva något då.
Jag vaknade och gick ner till morgonsamlingen. Med mig hade jag lite skivor jag hade kopierat upp kvällen innan och fixade etiketter till dem. Det tog större delen av passet innan fikat, men jag sprang upp och startade igång ett kassettband - trodde jag. Det hjälper tydligen om man slår på strömmen först.

Efter fikat fick jag veta att Ingvar skulle till Falun för att få bilen besiktigad, då det hade kört ihop sig med det. Så jag erbjöd mig att åka med, så han skulle slippa åka ensam. Sagt och gjort, men han var tvungen att fixa lite annat först. Så jag sprang upp för att vända kassettbandet, men det, som sagt, gick inte riktigt som jag hade tänkt. Sedan for vi alltså till Falun. Såg inte så mycket av staden i sig, men det var ändå kul att se lite andra omgivningar och nu kan jag ju ändå säga att jag varit i Falun! Och så har jag varit med om en bilbesiktning.

Fredag
På fredagsmorgon stod det lövkrattning på schemat.


Sedan efter fikat blev det lite småfix.

Strax innan 13 så bar det av till Mora för att hämta upp Dennis och Johanna!
Vi åkte i god tid för att försöka få fixat en nyinköpt dammsugare också, vilket tog ungefär en minut.

Vi handlade lite i Mora innan vi åkte tillbaka till Orsa och när vi kommit tillbaka så visade jag dem till deras rum och sedan gick vi en liten tour i huset.
Efteråt så kände Johanna att hon ville vila lite så jag och Dennis spelade lite tv-spel.
Efter ett par timmar så började vi bli hungriga och började laga mat. Tacos stod på schemat.


Vi diskade till och med efter oss!

Lördag
I dag bar det av mot Orsa-Grönklitt och björnparken! När vi kom dit, strax efter tio, så blev vi informerade om att björnarna tyvärr redan gått i ide, alla utom en liten björnunge som inte har någon mamma, och därför inte har någon som lär den sådant. Men som tur är finns det ju en hel del annat att se i parken också.

Så som järv.


Och isbjörn.


Och snöleopard.


Och fantastisk utsikt.


Och en fantastiskt lekfull och charmig brunbjörnsunge.



Och amurtigrar(siberisk tiger), som vaktade sitt hägn från björnungen som var i inhägnaden mitt emot.



Och vargar.


Till och med eskimåer!


Det fanns också lodjur och persisk leopard, men dem fick jag inga bra bilder på tyvärr.

Vi gick omkring i parken i nästan fem timmar, och var rejält hungriga när vi kom ut därifrån. Vi kollade om det gick att få tag på mat i Fryksås, men det misslyckades. Så det blev pizza i Orsa istället. Sedan har det varit en lugn kväll, men lite tv-spel och film.

Och nu är det verkligen sovdags. Mitt internet är fortfarande lite bråkigt, men nu hade jag bestämt mig för att få ut ett inlägg oavsett. Och det tog lite längre tid än vad jag hade tänkt.

Men nu är det klart!

2 kommentarer:

  1. Lättare att se djuren än i Nordens ark. Kul med besök!

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt att björnungen var ensam, utan morsa. Kommer den klara vintern?

    SvaraRadera